sâmbătă, 29 martie 2008

dacă te-apucă primăvara singur, ăsta eşti

Fac liste şi apoi tai cuvintele cu câte o linie după ce le-am epuizat sensul, uneori după o zi întreagă alteori numai după o privire. Pe birou creşte zilnic teancul de "cărţi de citit", şi cu cât creşte mai mult cu atât citesc mai puţin - teancul de "cărţi necitite". Şi la ce bun? La ce bun Agopian, Fântâneru, Nedelciu, Vonnegut, Mishima, Cărtărescu, Hamsun? Flecăreală. La ce bun că scriu şi eu aici că fac aia sau ailaltă. Nu fac nimic. Scriu, tai... Ce mai rămâne de citit, un rest, o (ne)însemnare, ceea ce citeşti acum (şi mă enervează că citeşti la fel de tare cum mă enervează că nu citeşti) nu are nicio valoare. Şiruri de articole aberante despre o viaţă care îmi pare din ce în ce mai mult că nu mai e a mea. Nu îmi povestesc viaţa, mi-o torc: din smocul de întâmplări dezlânate aleg ceva, un fir mai mult sau mai puţin rezistent. Sunt una dintre parce sau toate cele trei parce ale vieţii mele imaginare sau virtuale la un loc. Eu sunt şi cea care toarce şi cea care deapănă, dar şi cea care taie din propria existenţă. Să nu te mire că titlul nu are nicio legătură cu restul textului. Aşa am vrut eu. Dacă tot citeşti, eşti singurul în măsură să înnozi ceea ce Atropos a rupt.




Poză preluată de aici

2 comentarii:

Anonim spunea...

nush cine e atropus da nu-i grav
ignoranta e frumoasa pentru ca merge mana-n mana cu curiozitatea
daca le-am sti pe toate ar fi tare plictisitor pe lume
noroc ca ai pus poza aia colorata sa mai inveseleasca textul ca vad ca te scalzi in butoiul cu melancolie
apropo de competitia noastra pusa la cale in metrou, am cam ramas in urma: ieri doar 8 pe lista, azi doar 3... si pe ploaia asta strazile sunt cam pustii:(

pişcotar spunea...

Atropos este o uscătură de babă, nespălată, oxigenată şi cu capot roz, cu pete de untură pe burtă, căreia îi place să taie în carne vie orice iluzie.